Best WordPress Theme based on Material Design - Materialize is a freemium WordPress theme developed by myThem.es

Kersenteelt

Over de kersenteelt

 

kerstenteelt

In het najaar van 2003 hebben we de eerste bomen geplant van 9 verschillende kersenrassen. We telen verschillende rassen zodat we het hele seizoen door kunnen plukken. De rassen zijn zo gekozen dat ze na elkaar rijp zijn.

Vroeger werd de kers in vrij grote hoeveelheden ook in noordelijker streken geteeld, onder andere ook in Nederland in de Betuwe. Deze noordelijke teelt is na de Tweede Wereldoorlog sterk afgenomen. De zeer groot wordende bomen en de daarmee samenhangende arbeidsintensiviteit (oogstwerkzaamheden en bescherming tegen vogels) was daarvan de belangrijkste oorzaak. Sinds de jaren 90 is de teelt echter weer in opkomst als gevolg van de komst van nieuwe grootvruchtige rassen en vooral omdat de omvang van de bomen door het gebruik van nieuwe zwakker groeiende onderstammen beter in toom kan worden gehouden. Daardoor komen de bomen eerder in productie, wordt het oogsten minder arbeidsintensief en is het eenvoudiger om vogelwerende netten aan te brengen.

(Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kers_(fruit) )

Onze kersenrassen

  • Earlise, dit ras is zeer vroeg rijp. Gezien de barstgevoeligheid heeft teelt in gebieden met weinig neerslag of teelt onder overkapping de voorkeur.
  • Burlat, een vroege kers met donker vruchtvlees en een fellrode kleur.
  • Merchant, is een vrij vroege, stevige en zoete kers.
  • Summit, dit is een zeer grote kers. Is middenrood gekleurd,stevig vruchtvlees met een prima smaak.
  • Giorgia,een van oorsprong Italiaanse kers. Zeer aromatisch en heeft mooi vruchtvlees.
  • Samba,
  • Kordia,is een zeer grote kers. Stevig, zoet, zeer goede aromatische smaak, zeer sappig
  • Karina, is een grote kers. Fris, sappig, zoet en aromatisch.
  • Regina, is één van de klassiekers onder het kersenras en is zeer laat rijp.

 

Fruitbomen moet je verwennen!

• Onze bomen krijgen water en voeding naar behoefte d.m.v. druppelslangen.

• Ze worden 2 keer per jaar gesnoeid, in maart en augustus.

• Bij nachtvorst branden de vuurpotten om de bloemen niet te laten bevriezen.

• De bijen zorgen voor een goede bestuiving van de bloemen.

 

Met deze verwennerij geeft de boom ons een bijzonder mooi product:
Zoete kersen van de Zuylenhoeve.

Lees verder